Online evenement - Onze Kip - 10 november 2020

06-11-2020
Volg het hier! Als onderdeel van de Europese campagne organiseren wij op 10 november om 15.00 een webinar over de pluimveesector. Nadat het live event in oktober door de aangescherpte maatregelen helaas moest worden afgelast, zijn we blij dat we nu online toch door kunnen gaan. Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om mee te kijken deze middag.

 

 

Volg hier de livestream

 

 

Nadat het live event in oktober door de aangescherpte maatregelen helaas moest worden afgelast, zijn we blij om u nu te mogen uitnodigen voor het digitale Onze Kip! event.


Uiteraard ontbreekt de ambassadeur Guido Waterman niet. Hij gaat aan de slag in de keuken en inspireert u met een heerlijk kipgerecht. Zo bent u klaar om met de feestdagen de sterren van de hemel te koken!


 


Tv-chef René Pluijm presenteert de middag en gaat in gesprek met de diverse interessante sprekers. In zijn programma's gaat hij vaak op zoek naar het verhaal achter voedsel en deze middag neemt hij een kijkje in de pluimveesector.Erik van Veldhuisen is pluimveehouder. Op zijn bedrijf houdt hij vleeskuikens met 1 ster van het Beter Leven kenmerk. Hij vertelt over het belang van dierenwelzijn en de dilemma’s die hier soms bij komen kijken.


 

Vanuit Wageningen University & Research vertelt onderzoeker Ferry Leenstra over de relatie tussen pluimveehouderij en duurzaamheid. Wat is nu eigenlijk de impact van onze eiwitconsumptie op het milieu? En wat doet de sector eraan om deze impact te verminderen?


Tot slot geeft Hans Jansen van Ruig Poeliers een demonstratie over het uitsnijden van een kip. Een kip is zoveel meer dan alleen borstfilet en Hans weet precies te vertellen hoe ieder deel van de kip een goede bestemming krijgt.


 

Volg hier de livestream

 

 

Dit evenement is onderdeel van een campagne die is gefinancieerd met steun van de Europese Unie.
'Onze kip! Kip van hoge kwaliteit met Europese garanties.'

Uiteraard organiseren wij dit evenement volgens de richtlijnen van het RIVM.

 

 

 


    

Vendelier 57 D, 3905 PC Veenendaal
+31 (0) 30 - 6355252


Wilt u zich uitschrijven, iets vragen of heeft u een opmerking, klik dan hier.
 


 

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram

LinkedIn

LinkedIn

 Bezoek website

Bezoek website