DOWNLOADS

DOWNLOADS

 

Kip in Nederland publiceert regelmatig interessante factsheets en infographics over de Nederlandse pluimveesector. Wil jij meer weten over het gebruik van antibiotica? Of ben jij benieuwd wat de waarheid achter de veelvoorkomende fabels over de pluimveesector is? Download dan hieronder de factsheet of infographic van jouw keuze en leer meer over deze innovatieve sector.

 

 

Antibiotica
In de veehouderij wordt antibiotica gebruikt om de diergezondheid te herstellen. In Nederland gebruiken we antibiotica nooit preventief. Sinds 2009 werkt de pluimveesector hard aan het reduceren van het antibioticagebruik, en met succes: in 2019 was het gebruik al met 75% verminderd.

 

 


Fabels en werkelijkheid
Over de pluimveesector gaan veel verhalen de ronde. Een aantal van deze fabels zijn hier ontkracht, zodat u correct geïnformeerd bent over de sector.

 

 

 

Voedingswaarde van kip
Kip bevat een scala aan essentiële vitaminen en mineralen.

 

 

 

Het slachtproces

Het proces van onvangst van de levende dieren tot de aflevering van het eindproduct, is goed gecontroleerd en streng gemonitord. Een uitleg van de belangrijkste stappen vindt u hier.

 

 

 

Het transport

Tijdens hun leven verplaatsen kippen een aantal keer van locatie. Een uitleg van de belangrijkste stappen vindt u hier.

 

 

 

Feiten en cijfers
Download deze factsheet om meer te weten te komen over de belangrijkste kengetallen binnen de Nederlandse pluimveesector.

 

 

 

De productieketen
De productieketen in Nederland is goed georganiseerd. Van grootouderdierenhouderij tot retail; iedere stap in de keten heeft haar eigen specialisatie en verantwoordelijkheden.

 

 

 

Keukenhygiëne
Iedereen in de keten draagt zorg voor een veilig en lekker product. De laatste stap in de keten bent u. Met goede keukenhygiëne zorgt u dat u een verantwoorde maaltijd op tafel zet.

 

 

 

Een duurzaam voedingspatroon

Nederlands pluimveevlees werkt op veel vlakken aan het verduurzamen van de productie. Daarom is zij onderdeel van een duurzaam voedingspatroon. Lees er alles over in deze factsheet.