Skip to main content
Nieuws

De vleeskuikensector laat van zich horen in Schoner Nederland

By januari 4, 2016juni 14th, 2024No Comments
4-1-2017: in twee afleveringen van het programma Schoner Nederland die zijn uitgezonden op RTL4 werd aandacht besteed aan de vleeskuikensector.
De vleeskuikensector laat van zich horen in schoner Nederland

In de vleeskuikensector wordt continu en door de hele keten heen gezocht naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verbeteren zodat vooruitgang wordt geboekt op allerlei terreinen. Dat gaat van milieu naar kwaliteit en van dierenwelzijn naar arbeidsomstandigheden. Bij het produceren van kip moet namelijk gelet worden op heel veel factoren die ook nogal eens met elkaar in conflict zijn. De vleeskuikensector vertelt en laat graag zien hoe ze werkt, welke keuzes daarbij worden gemaakt en tot welke vernieuwingen dat leidt.

In de afleveringen van Schoner Nederland, die op respectievelijk zondag 18 en 25 december werden uitgezonden op RTL4, is door twee ondernemers in de vleeskuikensector verteld over de inspanningen die worden geleverd voor een duurzaam en gezond stuk kippenvlees. In de eerste aflevering werd een bezoek gebracht aan Dick Schieven, vleeskuikenhouder in Zieuwent, die zijn kippen houdt in een energieneutrale stal*. In de tweede aflevering vertelt Bart van de Veerdonk, kwaliteitsmanager bij pluimveeslachterij Esbro, over het verwerkingsproces van vleeskuikens en de toepassing van duurzame technieken in een slachterij als Esbro.

U kunt de afleveringen terugkijken op:

* Vanwege de dreiging van vogelgriep en het bezoekersprotocol dat is opgelegd door het ministerie van Economische Zaken zijn in de aflevering met Dick beelden gebruikt uit de stal die eerder zijn opgenomen.