Skip to main content
Nieuws

IKB KIP opname in KETENBORGING.NL

By augustus 9, 2021juni 19th, 2024No Comments
Ketenborging.nl biedt bedrijven uit de voedselketen een overzicht van door de NVWA erkende kwaliteitsschema’s, die voldoen aan hiervoor opgestelde criteria.

 

Ondernemers kunnen via deze website controleren of hun zakenpartners gecertificeerd zijn door een kwaliteitsschema dat aan de eerder genoemde criteria van voedselveiligheid en –integriteit voldoet of niet, en daar hun handelen op afstemmen.

IKB Kip opname in ketenborging.nl

IKB Kip is een bekend ketenkwaliteitssysteem voor de hele pluimveevleessector. Alle schakels die betrokken zijn bij de productie van IKB Kip pluimveevlees (van fok tot verwerking) verstrekken garanties over de manier van produceren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kan kwaliteitssystemen beoordelen om te bepalen of het haar zaken goed op orde heeft en genoeg “checks and balances” heeft ingebouwd om o.a. de voedselveiligheid te borgen. Onlangs heeft de NVWA IKB-KIP volledig erkend, zie hier.
Dat IKB Kip geaccepteerd is door Ketenborging.nl toont aan dat IKB KIP een goed en betrouwbaar kwaliteitsschema uitoefent en garanties biedt voor de kwaliteit van het product.