Skip to main content
Nieuws

Internationale erkenning voor Nederlandse vleeskuikensector

By juni 29, 2016juni 14th, 2024No Comments

29- juni- 2016: Bij de uitreiking van de Good Animal Welfare Awards van de internationale dierenwelzijnsorganisatie “Compassion in World Farming” zijn twee initiatieven uit de Nederlandse vleeskuikensector in de prijzen gevallen.

De Best Innovation Award ging naar de Windstreekstal. De Plukon Food Group ontwikkelde deze stal samen met vleeskuikenhouder Robert Nijkamp en een consortium van bedrijven. De jury sprak met lovende woorden over het concept; “een nieuw ontwerp voor vleeskuikenhouderij waarin meerdere functies voor een beter welzijn zijn verenigd. Er zijn daarnaast sterke duurzaamheidselementen in het systeem meegenomen die zorgen voor een uitstekende luchtkwaliteit en een lage CO2 uitstoot”. De eerste Windstreekstal opende in november 2015 haar deuren.

Jumbo Supermarkten ontving de Good Chicken Award voor het besluit om over te schakelen van gangbare kip naar vlees van kippen die zijn gehouden onder de voorwaarden van de Nieuwe Standaard Kip. Een groot aantal Nederlandse retailers heeft inmiddels de stap gezet naar een nieuw kipconcept gebaseerd op de eisen van de Kip van Morgen.

Deze prijzen kunnen worden gezien als een erkenning voor de ontwikkeling die de Nederlandse vleeskuikensector doormaakt. Op allerlei gebieden wordt gezocht naar mogelijkheden voor vernieuwing en verbetering van de bedrijfsvoering. Van over de hele wereld is hier bewondering voor. Voor een tipje van de sluier van wat de ondernemers in onze sector beweegt bekijkt u onze film.

Bron foto: CIWF

Internationale erkenning voor Nederlandse vleeskuikensector