Skip to main content
Nieuws

Sterke stijging aantal vleeskuikenbedrijven met Beter Leven ster

By oktober 20, 2016januari 10th, 2024No Comments

20-10-2016: de dierenbescherming liet vandaag weten dat het aantal dieren dat wordt gehouden op bedrijven die meedoen aan het Beter Leven systeem sterk is toegenomen.

Het aantal varkens, runderen en kippen dat gehouden wordt onder het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming stijgt in 2016 met 27% tot 26 miljoen dieren. Het aantal producten in de supermarkten met een Beter Leven keurmerk verdubbelt tot circa 4.000. De pluimveevleessector vormt, volgens de dierenbescherming, met 21 miljoen vleeskuikens de grootste groep dieren onder het keurmerk. Dat zijn er 28% meer dan vorig jaar. Een prestatie van fomaat!

Supermarkten kiezen ervoor om hun aanbod diervriendelijker geproduceerde producten groter te maken. “In 2016 liggen er volgens Verdaasdonk, directeur van de Dierenbescherming, bijna 4000 producten met het Beter Leven keurmerk in de schappen van de supers”. “Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar”.

Ook op de bedrijven zonder Beter Leven keurmerk is er volop aandacht voor het welzijn van de vleeskuikens. Naast alle Europese en nationale regelgeving waaraan moet worden voldaan kenmerkt de Nederlandse vleeskuikensector zich door de vele innovaties en verbeteringen die steeds worden doorgevoerd. Zo goed als alle Nederlandse retailers zijn, na overleg met de vleeskuikensector, omgeschakeld naar nieuwe kipconcepten waarbij vleeskuikens worden gehouden die van een traaggroeiend ras zijn en die meer ruimte hebben in de stal. Dat is een ongekende stap die nergens ter wereld vertoond is.

 

Bronverwijzing: Dierenbescherming en NOS