Kip in nederland: nieuws

Pluimveehouder Erik van Veldhuisen geeft een kijkje in zijn stal
RTL 4 Lifestyle Experience benaderde Kip in Nederland om meer te weten te komen over de manier waarop kippen in Nederland leven. Wij namen hen graag mee naar Erik van Veldhuisen, pluimveehouder in Renswoude. Als praktijkexpert ...
Lees meer
Wereldkampioen voedselveiligheid en dierenwelzijn
De Nederlandse pluimveesector is wereldwijd toonaangevend als het gaat om voedselveiligheid, dierenwelzijn, volksgezondheid en het milieu.
Lees meer
Verdere reductie antibioticagebruik bij landbouwhuisdieren
De vleeskuikensector werkt sinds 2009 aan een reductie van het antibioticagebruik. Hier is ze goed in geslaagd. In de periode van 2009 tot en met 2015 is het gebruik met 60% teruggedrongen. Daarmee presteerde de sector het best...
Lees meer
Positieve ontwikkelingen aanpak Campylobacter en Salmonella
De Nederlandse pluimveevleessector werkt al jaren aan de reductie van Salmonella en Campylobacter in pluimveevlees. Recente onderzoeken tonen het succes daarvan aan.
Lees meer
Kip in Nederland prijs voor mestverbrandingsinstallatie
29-11-2017: vandaag ontvingen de grondleggers van de mestverbrandingsinstallatie in Moerdijk de Kip in Nederland vernieuwingsprijs.
Lees meer
Wageningen Universiteit waardevol voor de vleeskuikensector
De Wageningen Universiteit en Research Centre onderzoekt talrijke aspecten van de vleeskuikensector. Het draagt daarmee bij aan de positieve ontwikkeling ervan.
Lees meer
Kip in beeld bij de Keuringsdienst van Waarde
Het programma "de Keuringsdienst van Waarde" stond in het teken van Kip. De programmamakers bezochten onder andere een vleeskuikenhouder en pluimveeslachterij.
Lees meer
Effectief beleid leidt tot minder resistente bacteriën
Uit een publicatie van de WUR blijkt dat het aandeel resistente bacteriën bij kippen in 2016 verder is teruggedrongen. Een effect van het succesvolle antibioticabeleid.
Lees meer
Positieve effecten van uitkomst kuikens in de stal
22-6-2017: Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit en Research Centre is gebleken dat het laten uitkomen van kuikens in de stal positieve effecten heeft voor zowel de dieren als de boer.
Lees meer
Pluimveesector aan de slag met innovaties tegen fijnstof
10-5-2017: de pluimveesector maakt werk van het terugdringen van de fijnstof uitstoot uit de stallen. Vanuit diverse initiatieven zoals de dat van de Regio FoodValley wordt hier energie in gestoken.
Lees meer
Pluimveesector realiseert reductie ammoniakemissie
26-4-2017: de uitstoot van ammoniak uit de pluimveesector nam in 2015 af ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit een publicatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
Lees meer
Campylobacter bij pluimveevlees verder teruggedrongen
27-3-2017: uit een rapport van NEPLUVI, de vereniging van Nederlandse pluimvee verwerkende bedrijven, blijkt dat dat in 2016 de dalende trend in het Campylobacterniveau zich verder heeft doorgezet.
Lees meer
Europese Commissie prijst Nederlands antibioticabeleid
9-3-2017: De Nederlandse aanpak voor het terugdringen van het antibiotica-gebruik in de veehouderij kan worden gezien als een voorbeeld voor andere landen.
Lees meer
Nederlandse pluimveehouders mogen trots zijn
14-2-2017: In een interview met vakblad de Boerderij zegt de directeur van World Animal Protection dat Nederlandse pluimveehouders trots kunnen zijn op wat tot nu toe is bereikt.
Lees meer
Nieuwe impuls voor early feeding van eendagskuikens
23-1-2017: De scharrelkip die bij Albert Heijn wordt verkocht met één ster Beter Leven Keurmerk krijgt voortaan direct na uitkomst uit het broedei water en voer.
Lees meer
Sterke stijging aantal vleeskuikenbedrijven met Beter Leven ster
20-10-2016: de dierenbescherming liet vandaag weten dat het aantal dieren dat wordt gehouden op bedrijven die meedoen aan het Beter Leven systeem sterk is toegenomen.
Lees meer
Nederland wereldleider in pluimveetechnologie
13-10-2016: Het pluimveecluster is zeer innovatief en levert een belangrijke toegevoegde waarde aan de economie en werkgelegenheid. Ze is goed voor een jaarlijkse omzet van € 5,4 miljard.
Lees meer
Kip onverminderd populair bij de consument
10-10-2016: Gemeten over de eerste 36 weken van dit jaar gaf de Nederlandse consument in de supermarkt 7,7% meer uit aan kip en ander gevogelte in vergelijking met 2015. Een duidelijk teken van vertrouwen.
Lees meer
Sectoraanpak antibiotica gebruik bij vleeskuikens blijft succes
13-9-2016: Het gebruik van antibiotica bij vleeskuikens is in de eerste helft van 2016 weer verder gedaald. Ten opzichte van het basisjaar 2009 is nu sprake van een afname van 71%.
Lees meer
Campylobacter verder teruggedrongen
2-9-2016: De Nederlandse pluimveesector is erin geslaagd om het percentage kipproducten met hoge Campylobacterwaarden in enkele jaren te halveren. Maatregelen die door de hele keten heen worden genomen hebben een duidelijk effe...
Lees meer
NEDERLANDSE CONSUMENT KIEST VAKER VOOR KIPPENDIJ
24 - augustus – 2016: De Nederlander staat bekend als “filet-eter”. Zo’n 65% van de kip die we in Nederland eten is kipfilet. Maar de balans verschuift. Steeds vaker wordt gekozen voor andere producten zoals de kippendij.
Lees meer
INTERNATIONALE ERKENNING VOOR NEDERLANDSE VLEESKUIKENSECTOR
29- juni- 2016: Bij de uitreiking van de Good Animal Welfare Awards van de internationale dierenwelzijnsorganisatie "Compassion in World Farming" zijn twee initiatieven uit de Nederlandse vleeskuikensector in de prijzen gevallen.
Lees meer
ANTIBIOTICAGEBRUIK VLEESKUIKENS WEER VERDER GEDAALD
26 - mei - 2016: Het antibioticagebruik in de vleeskuikensector daalde in 2015 met 21% ten opzichte van 2014. Dat betekent dat in vergelijking met het peiljaar 2009 al een reductie van 65% is behaald.
Lees meer
VAN DAM MAAKT KENNIS MET DE VLEESKUIKENSECTOR
18 - april - 2016 Vandaag bezocht Staatssecretaris van Dam een pluimveeslachterij en twee vleeskuikenbedrijven. Het bezoek was een eerste kennismaking van de bewindsman met de vleeskuikensector.
Lees meer
SUCCES IN BEHEERSING VAN CAMPYLOBACTER
6 april 2016 - Effectieve maatregelen trekken de aandacht van Europa: De Nederlandse vleeskuikensector werkt al jaren aan het verminderen van Campylobacter op pluimvee(vlees). Uit gegevens van de sector blijkt dat het jaarlijk...
Lees meer
'BREEDERS IN BALANCE' VAN START
1 februari 2016 - Deze week startte Breeders in Balance, een vernieuwend project van de vermeerderingssector in samenwerking met toeleveringsbedrijven en de Wageningen Universiteit. Inzet is om voor de vermeerderingsbedrijven, ...
Lees meer
De vleeskuikensector laat van zich horen in Schoner Nederland
4-1-2017: in twee afleveringen van het programma Schoner Nederland die zijn uitgezonden op RTL4 werd aandacht besteed aan de vleeskuikensector.
Lees meer
AANTAL RESISTENTE BACTERIËN IN KIP STERK GEDAALD:
5 december 2015: Het aantal multiresistente bacteriën op en in kippenvlees in de Nederlandse supermarkten is sterk gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Multiresistente bacteriën zijn bacterië...
Lees meer
OPENING EERSTE WINDSTREEKSTAL
Op 12 november 2015 werd de eerste Windstreekstal feestelijk geopend bij het vleeskuikenbedrijf van familie Nijkamp. Windstreek is een innovatief, integraal duurzaam houderijconcept voor vleeskuikens, voortgekomen uit intensiev...
Lees meer
FILMPREMIÈRE: DE SECTOR IN BEELD
17 september 2015: Consumenten hebben steeds meer interesse voor de wijze waarop ons voedsel geproduceerd wordt. Dit is een van de redenen voor de vleeskuikensector om aandacht te vragen voor diverse vernieuwingen die binnen de...
Lees meer